Afgelopen zaterdag heeft de stichting Marsiurupan de jaarlijkse bazaar gehouden in het Aktiviteitencentrum De Scheg aan de Arthur van Schendellaan in Uithoorn.

Er waren veel verschillend lekkernijen, zowel voor liefhebbers van zoete koek als voor hartige snacks. Ook de maaltijden vonden gretig aftrek. Buiten werd vlees gegrild voor de saté en werden bananen en loempia's gebakken. Gelukkig was het gedurende deze bazaardag grotendeels droog.

 

Er waren optredens van de Dansgroep Sironauli, die Batak dansen lieten zien. Ook was er de Balinese danseres Ni Ketut Aning die Balinese dansen vertoonde. Tussen de voorstellingen door werd er opgetreden door de muziekgroep Gorga Batak, die voornamelijk Batak liederen zong, maar ook ander Indonesisch repertoire had. Het was voor de optredende artiesten leuk dat er enthousiast publiek was.

 

Verder was er een loterij waar mooie prijzen werden verloot. In de loop van de middag werden twee hoofdprijzen aangeboden. Deze waren ter beschikking gesteld door restaurant Het Rechthuis aan den Amstel en de Albert Heijn vestiging op het nabijgelegen Zijdelwaardplein. Ook was er een rommelmarkt waar voor kleine prijzen  mooie dingen konden worden gekocht.

Mede dankzij de aandacht die in de plaatselijke pers is besteed aan deze bazaar was de opkomst groter dan vorige jaren. We zijn erg blij met het enthousiasme van de bevolking, bij de planning voor volgend jaar zullen we rekening houden met de steeds groter wordende toeloop.

 

Het resultaat mag er zijn, 2000 euro winst. Dit geld zal worden besteed aan een nieuw waterleidingproject in de omgeving van Saribudolok op Sumatra.

De medewerkers hebben hard gewerkt. De stichting Marsiurupan is klein en daarom zijn wij volledig afhankelijk van hulp van mensen die ons willen helpen. Net zo blij als met de opbrengst zijn we dan ook met hun medewerking. Het is van groot belang om als stichting geld in te zamelen. Dit toont aan dat we moeite willen doen om de hulp te bieden die wordt gevraagd door de bevolking in deze streek. Daardoor lukt het ook om financiële steun te krijgen van grote organisaties als Simavi.

Marsiurupan betekent "Helpt elkaar" in de Batak-Simalungun taal. Deze hulp krijgen wij door enthousiast publiek tijdens onze bazaars, ondersteuning van grote organisaties en giften van particulieren. Als u ons verder wilt steunen, neem dan gerust contact met ons op, bijvoorbeeld via de website of via een gift op ons banknummer 4871892 t.n.v. Marsiurupan.